Welkom bij de groepen 8!

1-10: Debatteren in groep 8B
De kinderen in groep 8b hebben afgelopen week het Lagerhuis nagespeeld. Hierbij moeten kinderen leren debatteren, zinnige argumenten bedenken en op een juiste manier reageren op een ander aan de hand van een stelling.
Samen met een echte jury werd het een serieuze discussie waarbij kinderen goed luisterden naar elkaar en iedereen zijn zegje kon doen.
De stelling uit ons taalboek bleek ineens een hele actuele te zijn.
Benieuwd geworden naar de ervaringen van de kinderen? Praat er eens gezellig over met uw kind!

1-10: Klassen-/Monumentendag groep 8B.
Groep 8B is afgelopen week naar ít Baken geweest om te kijken wat oude ambachten zijn en hoe deze tegenwoordig nog uitgevoerd worden. Zo hebben we gezien hoe glas in lood gemaakt wordt en hoe ornamenten op een draaibank gemaakt worden. Bij het opvolgende bezoek aan het kasteel hebben wij gekeken waar deze oude ambachten toegepast zijn in de bouw van het kasteel en hebben we uitleg gekregen over wat monumenten zijn en waarom ze in stand gehouden moeten worden.