Welkom bij de groepen 7!

Heide-expeditie groep 7a

De laatste week van het schooljaar staat bol van de 'andere activiteiten'. Op dinsdagochtend gingen wij op heide-expeditie; een leuke activiteit om ook eens een ander stukje van Noord-Brabant te zien. Hiervoor gingen we met maar liefst 8 auto's en ouders (dank hiervoor!) naar de Strabrechtse Heide in Heeze.

Gelukkig was het mooi weer maar dat vonden de muggen en andere beestjes ook. Vooral op de heide hadden we hier wat last van. We mochten onze zintuigen testen in het bos, bodemdiertjes zoeken op de heide, waterdiertjes vangen (en terugzetten) in het water en vlinders vangen boven het lange gras.

Verkeersexamen groep 7

Donderdag 26 mei hebben de kinderen van groep 7 meegedaan aan het verkeersexamen.
Nadat ze eerder allemaal geslaagd waren voor het theorie-examen moesten zij nu een route door Helmond fietsen.
We moeten nog even wachten op de uitslag hiervan... Spannend!

Bezoek van groep 7B aan het Anna-theater.

Op maandag 30 november zijn de kinderen van groep 7b naar het Anna-theater geweest voor een workshop theatertechniek.
De volgende aspecten kwamen aan bod:
- Hoe maak je op een gepaste wijze gebruik van je lichaam,
- Hoe gebruik je je stem,
- Hoe zorg je er voor dat een bepaalde sfeer goed overkomt op het publiek,
- Hoe maak je een eigen toneelstuk.
Een kleine groep kinderen heeft zich gedurende deze ochtend bezig gehouden met het bedienen van licht en geluid.

Maandviering

Wat hebben de kinderen hard gewerkt en wat hebben ze een mooie maandviering laten zien!