Welkom bij de groepen 3

Maandviering groepen 3

Yes, eindelijk was het zover! Na veel te hebben geoefend kenden wij de teksten en de liedjes en kon de maandviering gaan beginnen! En wat ging het goed! Wij vonden het ontzettend cool en zijn erg trots op onszelf!

Streetwise in groep 3

Op woensdag 13 april kwam de ANWB samen met Albert bij ons op bezoek.
We zijn in de grote gymzaal aan de slag gegaan met het veilig oversteken, gebruik van het stoplicht, plaats op de stoep en hoe zitten we veilig in de auto!

Tuinkers oogsten en eten

Door het fijne weer (beetje zon, beetje regen) was onze gezaaide tuinkers goed gegroeid.
Eindelijk mochten we het gaan oogsten, wassen en er daarna heerlijk van smullen op een toastje met roomkaas.

Gymles in groep 3

Tijdens de gymles zijn we in groep 3 aan de slag gegaan met de 'groene spelen'.
We hebben verschillende spellen gedaan waarbij het erg belangrijk is om samen te werken!

Nationale voorleesdagen
Het is alweer tijd voor de nationale voorleesdagen. En dat laten wij in groep 3 natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij gaan. Lezen vinden wij leuk, maar voorgelezen worden is ook erg fijn.

Inmiddels kunnen wij niet alleen zelf lezen in ons eigen boek, maar kunnen wij ook voorlezen aan de kinderen van groep 2.

Biebbezoek en letterfeest

Op 21 januari was het zo ver! De kinderen in groep 3 hadden feest. Na hard te hebben gewerkt de eerste maanden hadden we eindelijk alle letters van het letterbord geleerd en ons letterdiploma verdiend!
Om deze feestdag compleet te maken hebben we een bezoekje gebracht aan de bibliotheek (waar we ook zelf boeken mochten uitzoeken en lezen, yes) en heeft meneer Bart in zijn feestelijke outfit de diploma's uitgereikt en handen geschud. Dat was leuk!

Kerstmaaltijd in de groepen 3

We hebben het jaar 2015 op een heerlijke manier afgesloten in de groepen 3.
Wat hebben we heerlijk gegeten van alle prachtig gemaakte hapjes, liedjes gezongen, geluisterd naar muziek en de verhalen van de kinderen.

De groepen 2 en 3 bezoeken de Sint op school

Samen met groep 2 zijn we op bezoek geweest bij de Sint op onze eigen school in de gymzaal.
Wat een feestje! Rik en Daoud waren echte hulppieten en hebben de staf van de Sint mogen vasthouden.
Maar natuurlijk hadden we ook een paar leuke optredens geoefend die we graag aan Sint wilden laten zien.

Na dit gezellige feest hebben we ook samen met de Pieten meegedaan aan de pietengym!

De groepen 3 bezoeken het Sinterklaas kasteel!

Dat was leuk! Samen met de beiden groepen 3 hebben we een bezoekje gebracht aan het Sinterklaaskasteel. Het was een beetje spannend.. Maar vooral erg gezellig en mooi om te zien!

Schrijfles, maar dan anders!

Inmiddels hebben de kinderen al veel verschillende schrijfletters geleerd.
Het schrijven van letters en woorden op papier, dat kunnen de kinderen wel!
Daarom was het nu tijd voor iets anders. Ze hebben de geleerde letters en woorden mogen schrijven in scheerschuim op tafel en met stoepkrijg op het schoolplein. Dat was leuk!

Thema 'ziek zijn' in groep 3

We hebben de afgelopen weken al flink gewerkt rondom het thema 'ziek zijn en beter worden' in groep 3. Er kwam zelfs een verpleegkundige op bezoek die ons alles heeft verteld over haar werk in het ziekenhuis. We kregen na dit bezoek vele leuke materialen zoals: spuiten, mutsen, mondkapjes en een echte stethoscoop die we mochten gebruiken in onze ziekenhuishoek. Vol enthousiasme zijn de kinderen vervolgens in verschillende hoeken met het thema aan de slag gegaan.

Koken met de eigen geoogste groenten

Wat een feest! De groenten uit de moestuin moesten geoogst worden en wij met groep 3 waren de gelukkige die meneer Jan hiermee mochten helpen.
We hebben de aardappels, bonen, wortels, pompoenen en rode bieten geoogst en hier samen met de ouders een heerlijke maaltijd van bereid. Als voorgerecht hadden we een heerlijke pompoensoep en als hoofdgerecht een lekkere wortelstamp met bietensalade en gekookte boontjes. Hmmm dat was smullen!!

Robotvoetbal
Op donderdag 15 juni kwam de TU Eindhoven op school op bezoek.
Zij hadden wel iets heel gaafs meegebracht! Robots die echt konden voetballen!

Lees maar..

We hebben robots gezien en die kunnen voetballen. De robots kunnen ook doelpunten maken. Ze kunnen hoog en laag schieten. Robots zijn beter dan kinderen en ook beter dan de juffen en meesters. Ze schoten ook n keer in het publiek.

We zagen ook een robot die kon dansen. Er was ook een dinorobot. Hij werd wakker toen we gingen schreeuwen.

We hebben ook een wedstrijd gezien op het scherm.

We vonden het erg leuk.

Groetjes van groep 3a